Și tu poți salva o viață, alege siguranța rutieră!

Din buletinul de presă al IPJ Buzău

Polițiștii rutieri au organizat și desfășurat o activitate preventivă ce a avut ca scop conștientizarea de către conducătorii auto a riscului crescut de accidente în situația încălcării normelor de circulație.

Astăzi, 20 octombrie, polițiștii rutieri și din cadrul Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității au desfășurat în municipiul Buzău o acțiune preventiv-educativă pentru siguranța rutieră, dar și pentru siguranța în mediul online.

Acțivitățile s-au desfășurat în cadrul Proiectului Și TU poți salva o viață, alege Siguranța Rutieră, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii le-au prezentat cetățenilor situații în care centura de siguranță, scaunul special pentru copii, respectarea limitei legale de viteză au făcut diferența între viață și moarte.

Fiecare persoană care a participat la discuții a primit și câte un pliant cu principalele măsuri de prevenire a accidentelor rutiere.

Accidentele rutiere pot fi prevenite. Aplicând măsurile de siguranță rutieră, putem salva vieți!

actiune preventivaeducatie rutiera