Sprijin pentru agricultorii afectați de secetă

de Stiri Buzau Media
Despăgubiri pentru fermierii afectaţi de secetă. Comisia Europeană şi-a dat acceptul

Reprezentanții Instituției Prefectului s-au deplasat, marți, în comuna Padina, pentru verificarea stadiului de vegetație al culturilor agricole și pentru a purta discuții cu fermierii din zona de câmpie a județului și cu autoritățile publice locale.

Cu această ocazie, Instituția Prefectului a transmis către toate unitățile administrativ-teritoriale din zona rurală a județului o adresă prin care solicită autorităților ca, în regim de urgență, să aducă la cunoștința fermierilor că pot depune notificări cu privire la pagubele înregistrate la culturile agricole. În baza acestor documente, Comitetele Locale pentru Situații de Urgență vor întocmi rapoarte operative ce vor ajunge în atenția Grupului de suport tehnic pentru gestionarea situațiilor de urgență generate de fenomene meteorologice periculoase având ca efect producerea secetei pedologice din județ. Toate rapoartele vor fi analizate în cadrul unei ședințe a Grupului de suport tehnic ce urmează să aibă loc în cursul zilei de miercuri.

Ulterior, se vor constitui șase echipe de specialiști care, începând de joi, vor face verificări în teren pentru a constata și evalua pagubele suferite de fermierii care au înaintat notificări.