Undă verde pentru autostrada Ploiești-Buzău

de Stiri Buzau Media

Guvernul a dat undă verde celui mai așteptat proiect de infrastructură rutieră din județul Buzău, autostrada Ploiești-Buzău, parte a autostrazii A7, care leagă Bucureștiul de Moldova. Executivul a aprobat, ieri, indicatorii tehnico-economici ai proiectului, urmând ca, licitația pentru executarea lucrărilor să fie lansată până la sfârșitul lunii mai.

Porțiunea de la Ploiești la Buzău a autostrăzii A7, denumită Muntenia Expres, va avea 63 de kilometri, se va construi în 24 de luni și ar putea costa 12,27 milioane de lei, din care 85 % vor fi fonduri externe nerambursabile. Proiectul prevede perdele forestiere între Ploieşti şi Buzău pe 60 de km, respectiv 160 de hectare, patru spaţii de servicii generoase, cu suprafeţe mari, cu stații de încărcare pentru vehicule electrice, zeci de kilometri de drumuri auxiliare modernizate, drumuri locale, foarte multe structuri, poduri şi pasaje, precum şi şase noduri rutiere.

Următorul tronson din autostrada A7, de mare interes pentru buzoieni, tronsonul Buzău-Focșani ar putea fi scos la licitație chiar în acest an.