Vaccinarea în cabinetele medicilor de familie din Buzău va începe mâine

Vaccinarea populației în cabinetele medicilor de familie din județul Buzău va începe mâine, 5 mai. În cursul zilei de astăzi, Direcția de Sănătate Publică va primi vaccinurile, iar acestea vor fi distribuite în cabinetele medicilor de familie care și-au exprimat acordul pentru a-și vaccina pacienții.

Jumătate dintre medicii de familie din județul Buzău au acceptat să intre în acest program și să își vaccineze pacienții împotriva coronavirusului. Este vorba despre 90 de medici din orașe și din mediul rural. Astfel, de mâine, persoanele aflate pe listele medicilor de familie se vor putea prezenta în cabinete pentru a fi imunizate doar cu serul Johnson&Johnson, vaccine care se administrează într-o singură doză.

Odată demarată și această etapă, autoritățile de sănătate publică din județ speră ca numărul persoanelor vaccinate împotriva coronavirusului să crească semnificativ.

De la debutul campaniei de vaccinare și până în prezent, la Buzău, s-au vaccinat anti-COVID peste 87 de mii de persoane.

covid-19vaccinvaccinare