Vaccinarea se mută în târgurile săptămânale din județ

de Stiri Buzau Media

Autoritățile buzoiene schimbă, din nou, strategia de imunizare a populației împotriva Sars Cov 2, în încercarea de a dinamiza  ritmul de vaccinare din județ, care a ajuns în ultima perioadă la cifre extrem de îngrijorătoare.

La inițiativa Prefecturii Buzău, echipe mobile de vaccinare sunt deplasate în fiecare comună a județului, în special în ziua în care acolo este organizat târgul săptămânal sau este marcată o anumită sărbătoare, astfel încât persoanele care doresc să se imunizeze să primească serul.

În județul Buzău, în prezent, s-au vaccinat cu cel puțin o doză peste 145.000 de persoane. Mai precis, în județul Buzău au fost vaccinate cu prima doză 77.616 persoane, în timp ce ambele doze au fost administrate unui număr de 67.940 de buzoieni.

Cum în județ sunt 408.000 persoane care pot fi vaccinate sau sunt eligibile pentru vaccinare, înseamnă că procentul de vaccinare a ajuns la peste 35% din populația eligibilă a județului Buzău. Cifre mult mai bune se regăsesc la orașe, în municipiul Buzău și în Râmnicu Sărat, în timp ce în comunele izolate, procentele sunt extrem de mici.

Știri despre: , ,