Virusul Zika a ajuns în Europa

de Stiri Buzau Media

virusul-zikaO echipă de cercetători americani şi canadieni lucrează la dezvoltarea unui vaccin împotriva bolii provocate de virusul Zika, răspândit în special în America Latină. Vaccinul ar putea fi disponibil la finele anului.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a anunțat că boala provocată de virusul Zika ar putea afecta trei, până la patru milioane de persoane.

Acest virus se transmite prin înțepătura țânțarului Aedes aegypti și se pare că este periculos în cazul femeilor însărcinate, deoarece poate provoca grave malformații congenitale la fetuşi. Infecția cu virusul Zika poate genera febră, erupții cutanate, înroșirea ochilor și dureri musculare.

În Europa au fost raportate 32 de cauzuri, în 9 state, fiind vorba despre persoane care au călătorit recent în America de Sud.

În prezent, virusul Zika este prezent în 23 de ţări şi teritorii, în America Centrală şi de Sud. Brazilia, cea mai afectată ţară, a raportat aproximativ 3.700 de cazuri de microcefalie, puternic suspectate că au legătură cu Zika.

Sursa: cursdeguvernare.ro

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns