UPDATE 2: Vreme caniculară, începând de astăzi

de Stiri Buzau Media
canicula

canicula

UPDATE 2: În cadrul videoconferinței de la guvern, Directorul General al Administrației de Meteorologie, Ion Sandu a anunțat  că miercuri este posibilă emiterea unui COD ROȘU de caniculă pentru vestul tarii. El  a avertizat ca luna iulie ar putea fi marcata de „secetă extremă” în „foarte multe zone”, datorită temperaturilor foarte ridicate.

Tot pentru „miercuri noaptea vor fi emise cu siguranta avertizari de furtuni foarte puternice, violente” iar in ziua de joi codul galben de caniculă se va extinde în sud și est.

Joi noaptea, în sudul și estul țării se vor înregistra furtuni.

UPDATE : Valul de caniculă ce străbate în aceste zile țara noastră a determinat autoritățile să ia masuri urgente pentru protecția populației.

În acest sens, astăzi la orele 15 va avea loc la Prefectură o videoconferință pe tema caniculei,  la care vor participa,alături de  reprezentanți ai Prefecturii și cei ai ISU, DSP, Spitalul Județean,Crucea Roșie și Poliție.

ȘTIREA INIȚIALĂ: Astăzi, anunţă Administraţia Naţională de Meteorologie, vremea va fi călduroasă în toată ţara, caniculară în regiunile vestice şi nord-vestice, unde se vor înregistra frecvent temperaturi maxime de 35…37 de grade, iar indicele de temperatură- umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Maxime termice de 35…36 de grade vor fi şi în celelalte regiuni, dar pe arii restrînse. În zilele de marţi şi miercuri (7-8 iulie), valul de căldură se va intensifica şi se va extinde în toată ţara. Pentru judeţul Buzău maximele nu trec de 34 de grade Celsius însă în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie poate actualiza prezentul mesaj.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns