Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar sărbătorită în garnizoana Buzău

de Stiri Buzau Media

Ziua Consiliului Internaţional al Sportului Militar sărbătorită în garnizoana Buzău

Marți, 18 februarie, Garnizoana Buzău va organiza cu sprijinul Fundaţiei „Mareşal Alexandru Averescu”, la Stadionul de Atletism Buzău şi în Parcul Crâng, între orele 10.45-12.00, o activitate sportivă (cros 3000m), dedicată aniversării Zilei Consiliului Internaţional al Sportului Militar – C.I.S.M., la care vor participa personal militar şi civil din cadrul Sistemului Naţional de Apărare, Ordine Publică şi Securitate Naţională.

Scopul acestei manifestări sportive este şi de a disemina motto-ul C.I.S.M. – Prietenie prin sport, conform principiului sport pentru toţi, printre milioanele de militari din cele 136 state membre ale C.I.S.M., care în aceeaşi zi participă la alergări pe distanţe scurte sau lungi, merg pe jos sau pe schiuri, indiferent de aptitudinile lor fizice sau abilităţi sportive, de vârstă sau sex.

C.I.S.M. este deschis pentru forţele armate ale tuturor naţiunilor, principalul scop al său fiind promovarea educaţiei fizice şi a activităţilor sportive între forţele armate, ca un mijloc de promovare şi întărire a păcii în lume.

Consiliului Internaţional al Sportului Militar a fost înfiinţat la data de 18 februarie 1948 la NICE, în FRANŢA, cele cinci naţiuni fondatoare fiind: BELGIA, DANEMARCA, FRANŢA, LUXEMBURG şi OLANDA.

De la cele 5 (cinci) ţări europene fondatoare în anul 1948, C.I.S.M. are în prezent 136 naţiuni membre, din Europa, Africa, Asia şi America de Sud, Centrală şi de Nord, multe din ţările europene aderând la această organizaţie după evenimentele de la sfârşitul anilor ’80 şi începutul anilor ’90.

România este membră a acestei organizaţii din anul 1992 şi de atunci loturile reprezentative ale Armatei României participă la competiţiile aplicativ-militare şi sportive organizate sub egida C.I.S.M.

Delegaţia Armatei României la C.I.S.M. este alcătuită dintr-un şef de delegaţie şi 3 membri, iar din anul 2016, România are un reprezentant ales cu un mandat de 4 ani în cadrul Consiliului Directorilor C.I.S.M.

BIROUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

Știri despre: