Aproape 7,6 milioane de lei ar fi nevoie pentru reabilitarea în regim de urgență a pasajelor rutiere Marghiloman și Metalurgica

de Stiri Buzau Media

Prefectul Carmen Ichim a convocat astăzi, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Buzău, pe ordinea de zi a ședinței aflându-se pe lângă alte subiecte privind prezentarea și aprobarea Planului de măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor negative specifice sezonului estival 2019; o informare privind gestionarea situațiilor de urgență apărute în primul semestru al anului 2019, precum și activitățile preventive desfășurate de jandarmii buzoieni cu profesorii și elevii participanți la excursiile sau taberele organizate în diverse zone montane și subiectul podurilor Marghiloman și Metalurgica.

În cadrul întâlnirii a fost adoptată o hotărâre privind alocarea de la Guvern a unei sume de aproximativ 7,6 milioane de lei pentru reabilitarea în regim de urgență a pasajelor rutiere Marghiloman (2,46 milioane de lei) și Metalurgica (5,12 milioane de lei), aflate într-o stare avansată de degradare. Potrivit prefectului Carmen Ichim în momentul în care Executivul ar aproba aceste sume, în baza unui proiect de hotărâre de Guvern, atunci în luna septembrie sau octombrie  ar urma să fie demarate, în regim de urgență, lucrările re reabilitare la podurile Marghiloman și Metalurgica.

          La rândul său, primarul Constantin Toma a declarat că până vor fi demarate lucrările de refacere, podul de la Marghiloman va rămâne închis. Reabilitarea la cele produrile respective va implica lucrări ample, mai ales că spre exemplu, la Metalurgica exsită mari probleme privind structura de rezistență.

Reamintim că la finele săptămânii trecute, după furtuna și ploaia torențială înregistrate în municipiul Buzău, o porțiune de aproape 20 de metri din trotuarul și balustrada pasajului Marghiloman s-a prăbușit pe breteaua care face legătura între Șoseaua Brăilei și strada Horticolei.