Consiliul Județean Buzău se împrumută pentru a continua marile investiții

Consiliul Judeţean Buzău are nevoie de bani, pentru a putea continua programul de investiţii din acest an. Este și motivul pentru care, în următoarea şedinţă ordinară, de miercuri, 30 iunie, consilierii vor aproba contractarea şi garantarea unui împrumut rambursabil în valoare de 46.000.000 lei. Banii vor fi folosiți pentru asigurarea cofinanţării şi prefinanţării proiectelor de interes judeţean finanţate din fonduri nerambursabile de la Uniunea Europeană.

Proiectele de investiţii care se vor demara în acest an vizează modernizarea șoselei Vintilă Vodă – Plaiul Nucului și reabilitarea a 4,7 kilometri din Drumul Județean 216 pe porţiunea DN22-Lunca-Măcrina-Nicoleşti.

O mare parte din banii împrumutați de Consiliul Județean Buzău sunt necesari pentru obținerea avizelor pentru demararea proiectelor de investiții. Acestea avize sunt, fără excepție, foarte multe, iar obţinerea lor necesită timp şi bani. De altfel, preşedintele Consiliului Judeţean, Petre Emanoil Neagu, preciza recent, printre altele, că, din cauza lipsei fondurilor, unele investiţii nu pot fi puse în execuţie, avizele expirând până la obţinerea autorizaţiei de construire, iar reluarea obţinerii lor înseamnă alt consum de timp şi bani.

consiliul judetean buzaupetre emanoil neagu