Cu bani europeni, Buzăul va avea un nou parc!

Muncipiul Buzău va avea un nou parc, în zona de nord a orașului, între ștrand și podul de la Vadu Pașii.

Zona de agreement va fi amenajată în continuarea Parcului Tineretului, spre Podul de la Vadu Pașii, și va avea alei cu băncuțe, locuri de joacă și spații pentru evenimente. Proiectul va fi realizat cu bani europeni, pentru care Primăria Buzău a semnat un nou contract, în valoare de 18,3 milioane lei.

Potrivit primarului Constantin Toma, noul parc va cuprinde un Bazin Olimpic modern, care să respecte toate standardele, astfel încât să poată găzdui competiții internaționale. De asemenea, în cadrul parcului vor fi construite terenuri de sport, o Sală a Sporturilor multifuncțională, de 4000 de locuri și o “minideltă” de 15 hectare.

De asemenea, municipalitatea urmăreşte ca, în aceeaşi zonă, să implementeze şi un alt proiect cu finanţare europeană, de această dată prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă. Este vorba despre o investiție în urma căreia noul parc va face parte dintr-un sistem integrat de perdele de protecție naturală, cu vegetație înaltă la nivelul zonei de nord a municipiului Buzău, având un rol de protecție împotriva crivățului. Astfel, vor fi amenajate perdele forestiere pe toată lungimea digului, respectiv între podul de la Mărăcineni și balastierea de la Vadu Pașii.

Constantin tomafonduri europeneparcPrimăria Municipiului Buzău