Milea Ionuț, primarul comunei Nehoiu: Situația Centrului de vaccinare pregătit la Nehoiu

de Stiri Buzau Media

Încă de la sfârșitul anului 2020, la solicitarea Prefectului și a DSP Buzău, am identificat un spațiu corespunzător din punct de vedere al cerințelor (suprafață, căi de acces, utilități, relativ liber de activități), acesta fiind Baza Sportivă a Orașului Nehoiu, amplasată în Lunca Mare.

L-am amenajat, l-am dotat cu echipamente și obiecte necesare întregii acțiuni de vaccinare.

Spațiul a fost considerat corespunzător de către DSP, a intrat oficial în rețeaua națională a centrelor de vaccinare și este publicat online.

Centrul cuprinde zona Siriu – Gura Teghii – Nehoiu.

În acest moment lipsește platforma care urmează a fi instalată de STS (echipamentele există).

Următoarele etape de organizare trec în responsabilitatea coordonatorilor campaniei de vaccinare, respectiv înscrierea / repartizarea populației care dorește să se vaccineze și efectuarea propriu-zisă a vaccinului.

Autoritățile locale NU SUNT INCLUSE OPERAȚIONAL ÎN CAMPANIA DE VACCINARE, CI DOAR CA SUPORT TEHNICO-LOGISTIC.

Aspectul cel mai important este că până în acest moment NU A FOST REPARTIZATĂ NICIO DOZĂ DE VACCIN, centrului de la Nehoiu.

Au fost desemnate persoanele responsabile cu procesul de vaccinare la nivelul Orașului Nehoiu (fotocopie document atașată), nu s-a primit încă răspuns de confirmare.

Reformulez rugămintea ca toate întrebările referitoare la acțiuni administrate și organizate de UAT Orașul Nehoiu și de mine, ca primar, să mi le adresați personal sau prin intermediul serviciilor de specialitate.

Sursele intermediare, care nu au legătură cu aparatul și actul administrativ, nu fac decât să vă dezinformeze.

Vă mulțumesc pentru atenție, înțelegere și colaborare, atunci când vă solicit la rândul meu, sprijinul dvs!