Municipiul Buzău, locul I în România la categoria ,,Innovation in Sustainability”

de Stiri Buzau Media

Distincție importantă conferită municipiului Buzău. Orașul a câștigat locul I la categoria ,,Innovation in Sustainability”, cu proiectul „Strategia economiei circulare şi prima şcoală circulară -Scoala 11″, pentru inovaţie. Premiul reprezintă o recunoaştere a performanţelor dovedite de iniţiativele şi proiectele din sectoarele transversale ale economiei în ultimii trei ani.

Primarul municipiului Buzău, Constantin Toma, a primit distincția în cadrul unei conferințe organizate de revista internațională „The Diplomat”, desfășurată la Hotelul Intercontinental din București, eveniment la care edilul a susținut și un discurs. Municipiul Buzău a fost singurul oraș din România nominalizat la premiile „Sustainability in Business”.

Noul concept de școală circulară implementat, în premieră națională la Școala numărul 11 din muncipiul Buzău, presupune utilizarea resurselor naturale și reducerea pierderilor și a costurilor.

Concret, apa folosită la toaletele elevilor va fi asigurată din rezerva strânsă din apa meteorică. Tot din acest bazin va fi asigurat și necesarul de apă pe care unitatea trebuie să-l aibă și să-l folosească în cazul producerii unui incendiu. De asemenea, tot cu apa meteorică colectată va fi irigată și sera didactică, construită în ultimele luni, în cadrul acestui proiect, în curtea școlii.

Nu în ultimul rând, întregul consum de energie al unității de învățământ este asigurat de cantitatea de energie produsă cu ajutorul panourilor fotovoltaice montate pe clădire.