Referendum pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești

Până la finalul acestui an, locuitorii municipiului Buzău și cei ai comunei Țintești vor fi chemați la un referendum local pentru aprobarea unirii celor două localități. Propunerea îi aparține primarului Constantin Toma, născut la Țintești. Prin atragerea în componența sa a comunei Țintești, municipiul Buzău ar putea să își dubleze suprafața administrativă.

Referendumul cu privire la unirea celor două localități ar putea avea loc în luna septembrie, iar dacă rezultatul va fi unul pozitiv, municipiul Buzău ar deveni mult mai atractiv pentru investitori. Aceasta și în condițiile în care viitoarea autostradă A7 Ploiești-Buzău – Focșani va trece chiar la jumătatea distanței dintre Țintești și Buzău.

În prezent, comuna Țintești are 72 de kilometri pătrați și  4.000 de locuitori, iar Buzăul are 81 de kilometri pătrați și 115.000 de locuitori. După unirea celor două localități, suprafața municipiului va ajunge la peste 150 de kilometri pătrați, o suprafață mai mare și decât a unor orașe importante din zona de sud est, precum Constanța sau Ploiești.

referendumtintesti