Se prelungește criza gunoaielor de la Berca

de Stiri Buzau Media

 

În plină caniculă, comuna Berca se confruntă cu o veritabilă criză a gunoaielor, întocmai ca sectorul 1 din București, iar autoritățile se aşteaptă la o nouă perioadă în care operatorul de salubritate nu îşi va onora contractul, iar deșeurile vor rămâne neridicate.

Inițial, timp de 9 zile gunoiul nu a fost ridicat de firma de salubritate în 8 sate din Berca. Ulterior, operatorul a primit un avertisment din partea Primăriei Berca, iar deşeurile au fost în cele din urmă colectate. Situaţia este însă departe de a fi rezolvată, iar, la finalul săptămânii, administraţia locală se aşteaptă din nou ca deşeurile să rămână necolectate.

Reprezentanții Primăriei precizează că operatorul de salubritate a motivat întârzierile privind colectarea deşeurilor prin faptul că cele trei autospeciale s-au defectat. Contractul cu firma de salubritate urmează să expire în următorii doi ani şi jumătate. În urma unui apel făcut de Primăria Berca, Prefectura Buzău a anunţat că se va implica în rezolvarea problemei, astfel încât să fie găsite soluţii pentru rezolvarea problemei cât mai urgent.

 

Știri despre: ,