Un nou pas decisiv pentru unirea Buzăului cu Ținteștiul

Un nou pas important pentru unirea municipiului Buzău cu comuna Țintești. Săptămâna viitoare, miercuri 14 iulie, de la ora 10.00, atât la Buzău, cât și la Țintești, cele două Consilii Locale vor supune aprobării proiectele de hotărâri privind unirea celor două localități.

Anunțul a fost făcut de primarul muncipiului Buzău, Constantin Toma, care a postat pe rețelele de socializare noi detalii despre avantajele acestui proiect. Edilul a publicat și prima hartă cu „Buzăul Mare” care ilustrează cele două localități unite, dar și obiectivele strategice care sunt în zonă cum ar fi autostrada A7, care leagă Bucureștiul de Moldova.

Referendumul cu privire la unirea celor două localități va avea loc pe 26 septembrie, iar dacă rezultatul va fi unul pozitiv, municipiul Buzău ar deveni mult mai atractiv pentru investitori. Aceasta și în condițiile în care viitoarea autostradă A7 Ploiești-Buzău – Focșani va trece chiar la jumătatea distanței dintre Țintești și Buzău.

În prezent, comuna Țintești are 72 de kilometri pătrați și  4.000 de locuitori, iar Buzăul are 81 de kilometri pătrați și 115.000 de locuitori. După unirea celor două localități, suprafața municipiului va ajunge la peste 150 de kilometri pătrați, o suprafață mai mare și decât a unor orașe importante din zona de sud est, precum Constanța sau Ploiești.

 

Constantin tomamunicipiul buzautintesti