Un nou spital la Buzฤƒu?

de Stiri Buzau Media

Buzฤƒul ar putea avea un spital nou. Anunศ›ul a fost fฤƒcut de preศ™edintele Consiliului Judeศ›ean Buzฤƒu, Petre Emanoil Neagu, la finalul celei mai recente ศ™edinศ›e a Consiliului Judeศ›ean. Neagu a precizat cฤƒ realizarea unui nou Spital Judeศ›ean este, รฎnsฤƒ, un proiect de anvergurฤƒ, care se poate realiza doar dacฤƒ la aceastฤƒ iniศ›iativฤƒ vor adera toate forศ›ele politice.

Preศ™edintele Consiliului Judeศ›ean Buzฤƒu spune cฤƒ actualul sediu al spitalului, construit la รฎnceputul anilor โ€˜70, nu mai corespunde standardelor din prezent. Chiar dacฤƒ de-a lungul vremii รฎn unitatea medical s-au fฤƒcut investiศ›ii importante, este nevoie de o clฤƒdire nouฤƒ, cu circuite noi ศ™i รฎncฤƒperi mai spaศ›ioase.

Investiศ›iile pentru ridicarea unui nou spital ศ™i dotarea lui sunt รฎnsฤƒ uriaศ™e, de aproape 500 milioane de euro, dupฤƒ primele estimฤƒri. De aceea, Petre Emanoil Neagu crede cฤƒ proiectul ar putea fi realizabil doar cu finanศ›are europeanฤƒ.

Construcศ›ia unui nou Spital Judeศ›ean nu este singura iniศ›iativฤƒ de acest fel la Buzฤƒu. Deputatul USR-Plus de Buzฤƒu, Emanuel Ungureanu, a anunศ›at cฤƒ va iniศ›ia un proiect privind construirea la Buzฤƒu a unui spital municipal, aศ™a cum existฤƒ รฎn celฤƒlalt municipiu al judeศ›ului, Rm. Sฤƒrat. Edilul Buzฤƒului, Constantin Toma, nu a respins ideea colaborฤƒrii cu parlamentarul USR, รฎnsฤƒ, municipalitatea nu dispune de un teren pe care sฤƒ fie construit un spital.