DRDP Buzău – ANUNȚ

 

DRDP Buzău informează participanții la trafic că în data de 28.09.2022, în intervalul orar 08.00 – 18.00, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere din România SA, prin C.E.S.T.R.I.N. București organizează și execută în regie, pe întreaga rețea de drumuri publice, Recensământul General de Circulație și sondajul de circulație denumit Anchetă de Circulație Origine – Destinație.
Astfel, în județul Buzău Ancheta se va desfășura pe DN 2, la km. 148+900, între Râmnicu Sărat și limita cu județul Vrancea, în județul Vrancea, pe DN 2, la poziția 218+297, pe raza localității Pufești, iar în județul Galați, pe DN 26, km 005+500, în apropierea localității Vulturul.
Acest studiu coordonat prin Centrul de Studii Tehnice Rutiere și Informatică constituie baza de date statistice pentru determinarea curenților de trafic în scopul orientării investițiilor, alocarea bugetelor și ajustarea strategiilor de dezvoltare. Acțiunea se va desfășura în puncte determinate prin metode statistice, pe întreaga rețea de drumuri naționale din România. Vor fi echipaje mixte CNAIR – Poliția Română (recenzori și agenți de circulație) care vor invita conducătorii de vehicule pe o bandă de rezervă și le vor adresa un set de întrebări, care vor consta în:

– originea plecării în cursa (ex.: București, Zalău);

– destinația cursei (ex.: Suceava, Chișinău);

– scopul călătoriei (ex.: turistic, acasă, loc de muncă, alte scopuri);

– pentru vehicule de transport marfă: felul mărfii;

– pentru vehicule de pasageri: numărul de pasageri.

Precizăm că nu vor fi înregistrate datele referitoare la numărul de înmatriculare al vehiculului, numele conducătorului auto sau alte date de identificare, iar întrebările vizează direcțiile de deplasare, scopul deplasării, natura transportului, informațiile solicitate fiind complet anonime în conformitate cu regulamentul general privind protecția datelor.
Fiind vorba despre o acțiune de interes public, CNAIR SA roagă conducătorii de vehicule să colaboreze cu anchetatorii astfel încât această acțiune să se desfășoare într-un timp cât mai redus.

 

 

 

 

 

 

 

DRDP BUZAU