Carmen Adriana Ichim: Avem noi măsuri de relaxare, dar trebuie să fim la fel de precauți!

de Stiri Buzau Media

Dragii mei,
Începând cu data de 1 iunie, Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat noi măsuri de relaxare ca urmare a evoluției pozitive a pandemiei care ne-a lovit în acest an. Am fost precauți, am respectat regulile impuse de autorități și am reușit să ajungem aici. Am avut grijă de noi și de apropiații noștri și cred că putem să mai facem un mic efort.
De la 1 iunie se pot desfășura competiții sportive în aer liber fără spectatori. De asemenea, sportivii profesioniști pot relua seria de activități sportive în spații închise cu respectarea regulilor de distanțare între participanți, în afara sporturilor de contact.
Începând de luni, este permisă organizarea și desfășurarea spectacolelor, concertelor, altor evenimente culturale în aer liber, precum şi a festivalurilor publice şi private, cu participarea a cel mult 500 de spectatori cu locuri pe scaune aflate la distanță de minimum 2 metri, unul față de celălalt, cu purtarea măștii de protecție..
Se ridică restricțiile privind deplasarea persoanelor în afara localităţii și se reia transportul feroviar și rutier internaţional de persoane.
Avem liber la terase, cu asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între mese și participarea a maximum 4 persoane la o masă, dacă sunt din 3 familii diferite.
Accesul persoanelor pe plaje se realizează doar cu asigurarea obligatorie de șezlonguri pentru fiecare dintre persoanele prezente, asigurarea unei distanțe de minimum 2 m între șezlongurile care sunt utilizate de persoane din familii diferite și cu respectarea normelor de prevenire.
Începând cu data de 1 iunie, se permite organizarea de spectacole de tip drive-in, ocupanții unei mașini fiind membri aceleiași familii.

Să ne bucurăm, să fim prudenți și să ne vedem cu bine!

Știri despre: ,