Garda de Mediu Buzău – Comunicat de presă

de Stiri Buzau Media

Urmare a controlului tematic dispus de Comisariatul General București, începând cu luna aprilie a acestui an, se desfășoară pe teritoriul municipiului  Buzău, cât și la nivelul județului Buzău o acțiune comună privind calitatea aerului și gestiunea deșeurilor, la care participa comisari ai Gărzii Naționale de Mediu – Comisariatul Județean Buzău, ai Poliției Locale din cadrul Primăriei Municipiului Buzău și reprezentanți ai Unităților Administrativ Teritoriale din județul Buzău.

În sprijinul realizării acestei activități, vor participa și reprezentanți ai Inspectoratului  Județean de Poliție Buzău și ai Inspectoratului Județean de Jandarmi Buzău, iar la nivelul județului Buzău acțiunea va fi coordonată de către Instituția Prefectului – Județul Buzău.

Acțiunea are că scop identificarea depozitelor necontrolate de deșeuri și descurajarea fenomenelor de abandonare a deșeurilor, prin aplicarea de sancțiuni contravenționale, inclusiv confiscarea mijloacelor de transport deșeuri și identificarea principalelor surse de poluare a aerului, precum și diminuarea efectelor acestora.

Amenzile pentru abandonarea deșeurilor în alte locuri decât cele permise în conformitate cu 19, alin 3 din Legea 211/2011 privind regimul deșeurilor ce vor fi aplicate persoanelor fizice sunt de la 3.000 la 6.000 lei, iar pentru persoanele juridice de la 20.000 la 40.000 lei.

În materia confiscării mijloacelor de transport, în conformitate cu prevederille HG 1061/2008 privind transportul deșeurilor periculoase și nepericuloase pe teritoriul României, art. 25, alin.2, lit a și alin. 3 se va aplică sancțiune operatorului de transport deșeuri de la 15.000 la 30.000 lei, precum și sancțiunea contravențională complementară a confiscării mijlocului de transport destinat sau folosit la săvârșirea faptei, conform prevederilor acestui act normativ.

La sfârșitul fiecărei luni, se vor comunica rezultatele acțiunii desfășurată pe rază județului Buzău, precum și măsurile luate, conform prevederilor legale.

COMISAR ȘEF,

Carmen Adriana ICHIM