45 de ani de la prima ediție a taberei de sculptură de la Măgura

de Stiri Buzau Media
45 de ani de la prima ediție a taberei de sculptură de la Măgura

45 de ani de la prima ediție a taberei de sculptură de la MăguraTabăra de sculptură de la Măgura, veritabil „muzeu al pietrei cioplite”,  la ceas de sărbătoare. Au trecut 45 de ani de la prima ediție a taberei de la Măgura, creată la inițiativa sculptorului Gheorghe Coman, pentru a marca 16 secole de la prima atestare documentară a Buzăului.

Pentru a marca așa cum se cuvine momentul, vineri,  Asociația Forum Art și Consiliul Județean Buzău anunță organizarea unui eveniment special care va avea loc la sala Gh. Filipescu a Consiliului Județean Buzău, de la ora 10:30.

Constituita intre 1970 si 1985, este un exceptional muzeu in aer liber, situat pe o suprafata de cateva hectare, in zona adiacenta Manastirii Ciolanu, fiind cea mai mare din tara si una din cele mai mari din lume. Pe pajiste se afla 256 de lucrari din piatra, rezultatul a 16 editii a cate 16 lucrari, reprezentand cele 16 secole de atestare documentara a municipiului Buzau (376 – 1976), de la martirizarea sfantului Sava de la Buzau (Sava Gotul), la 12 aprilie 372, zi marcata in calendarul crestin ortodox prin cruce rosie.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns