Concert de cobză cu Simion Bogdan- Mihai la Centrul de Artă Aluniș

 

Sâmbătă, 31 iulie, Centrul de Artă Aluniș găzduiește două evenimente menite să sărbătorească muzica românească, un spectacol al Ansamblului Folcloric Plaiurile Mioriței și concert de cobză cu Simion Bogdan-Mihai.

Începând cu ora 18, Ansamblul Folcloric Plaiurile Mioriței reprezentat de un grup de soliști și dansatori vor începe seara cu o serie de cântece și dansuri populare românești.

De la ora 19:30, Simion Bogdan-Mihai, prezent pentru a doua oară pe scena Centrului de Artă Aluniș, va susține un concert de cobză.

Simion Bogdan-Mihai este cobzar, doctor în Litere, actor, scriitor, artist și lăutar. Originar din Râmnicu Vâlcea, este cea mai tânără „enciclopedie muzicală umană” și cel mai tânăr cobzar.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Consiliului Județean și a Centrului Județean de Cultură și Artă Buzău.

Seara se încheie în jurul focului de tabără, iar vizitatorii sunt încurajați să petreacă noaptea la cort în grădina generoasă a Centrului de Artă Aluniș.

Intrarea la spectacol și concert sunt libere, dar donațiile către Centrul de Artă Aluniș sunt apreciate. Donațiile, încasările pe produsele consumate sau achiziționate de la magazinul centrului merg către susținerea proiectelor viitoare și către meșterii, artizanii și producătorii locali care le-au realizat.

Centrul de Artă Aluniș este locul unde arta este pusă în slujba binelui și contribuie la creșterea și dezvoltarea comunității locale celebrând și protejând valorile și tradițiile locale.

Centrul de Artă Aluniș activează în fosta școală abandonată a satului Aluniș transformată în centru de creație multidisciplinar unde acum au loc expoziții de pictură și sculptură, concerte de muzică tradițională românescă, muzică arhaică și clasică, ateliere, workshopuri și tabere, toate beneficiind locuitorii, artiștii, artizanii și producătorii locali.

Mai multe detalii despre evenimentele centrului pe pagina dedicată de facebook: www.facebook.com/alunisart

centrul de arta alunisconcert