Cunoscuta actriță Oana Pellea va fi prezentă la Buzău, în celebrul spectacol „Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”

de Stiri Buzau Media

Teatrul Metropolis și Adrenalitera prezintă vineri, 22 februarie, ora 19:30, la Sala Maximilian, pe Oana Pellea într-un un spectacol celebru și tulburător: „Efectul razelor gamma asupra crăiţelor lunatice”. Din distribuție mai fac parte trei mari nume ale teatrului românesc: Cristina Casian, Florina Gleznea Și Alexandrina Halic, iar regia este semnată de Mariana Cămărășan. Spectacolul vorbeşte, cu umorul negru specific, despre vise spulberate, existenţe frânte şi o viaţă care se încăpăţânează să rămână un chin.  Betty (Oana Pellea), o femeie încă tânără, puternică şi tristă, îşi creşte cele două fete sacrificându-se, nu fără reproş.

Viaţa ei aşa cum şi-a imaginat-o a încetat odată ce a început viaţa fetelor sale. Între iubire şi reproş, între grijă şi răzbunare, între tandreţe şi nebunie – aşa îşi trăiesc Ruth şi Matilda adolescenţa. Una revoltându-se şi trăind atât de rebel cât îi este permis, cealaltă timidă şi cuminte, cerând în fiecare zi permisiunea de a merge la şcoală. În această luptă aprigă între neîmpliniri şi speranţe nu e loc pentru fericire. Betty a ratat această şansă pe care acum, fără să vrea, sau poate tocmai pentru că şi-o doreşte, le-o refuză fetelor sale. Între iubire şi ură este o graniţă fină.

Pe această frânghie subţire, suspendată la înălţime, fac echilibristică sentimentele mamei. La capătul ei se află o clipă de fericire adusă de câteva cutii de tablă în care au crescut crăiţele radiate cu cobalt 60. O clipă scoasă din timp; un moment în care frica şi remuşcările tac şi lasă loc iubirii. E nevoie de atât de puţin pentru a fi fericit. Dar acel puţin nu e deloc uşor de obţinut. Biletele pot fi achiziționate cu 100 lei, până la data de 7 februarie.