Dragobete vs. Sfântul Valentin, ediția a VI-a

de Stiri Buzau Media

Un eveniment de tradiție din calendarul activităților muzeului, ajuns deja la a VI-a ediție, este Dragobete vs. Sfântul Valentin.

Și anul acesta Muzeul Județean Buzău, instituție de cultură și cercetare ce funcționează sub autoritatea Consiliului Județean Buzău, în parteneriat cu Muzeul Municipal Octavian Moșescu Râmnicu Sărat, a pregătit publicului o serie de manifestări cultural-educative ce se vor desfășura miercuri, 24 februarie, la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă” din str. Războieni, nr. 8, mun. Buzău.

Evenimentul va fi transmis live pe paginile de Facebook ale instituției noastre, iar accesul publicului este permis începând cu ora 13:00.

Programul activităților culturale este următorul:

ora 11:00 Vernisajul expoziției temporare Furca de brâu, simbol al dragostei la români;

ora 11:30 – Furca de tors – prezentare, invitat dr. Doina Ciobanu;

ora 12:00 – Semnificațiile zilei de Dragobete în cultura tradițională românească – prezentare,  muzeograf etnografie Raluca Brașoveanu, Muzeul Județean Buzău;

ora 13:00 – vizitarea gratuită a expozițiilor de la sediul Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”.

Expoziția temporară cu furci de tors din zona etnografică Buzău, realizată în parteneriat cu Muzeul Municipal Octavian Moșescu Râmnicu Sărat, poate fi vizitată până în data de 14.03.2021.

Program vizitare:

9:00 – 17:00 (1 octombrie – 30 aprilie) ultima intrare la 16:15

Marți – duminică – deschis

Luni – închis

Accesul este gratuit, în ziua evenimentului, cu respectarea normelor sanitare în vigoare.

Vă așteptăm la muzeu!