,,Hora florilor de mai” – un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: Buzau Media
Sursa foto: Buzau Media

Primăria comunei Padina a organizat ieri, un spectacol dedicat Centenarului Marii Uniri ,,Hora florilor de mai”, ajuns la cea de-a XVI-a ediție. Sute de persoane s-au adunat lângă scena amplasată în aproprierea sediului administrației locale, locul de desfăşurare a spectacolului. Startul distracției a fost dat la ora 12:00, iar muzica şi dansurile populare au fost şi la ediţia a XVI-a, ingredientele reuşitei „ Hora florilor de mai ”, un festival care a reunit duminică, sute de săteni din Padina dar şi din alte comune buzoiene.

Publicul prezent la acest spectacol a avut parte de o serie de surprize din partea organizatorilor. Distracţia a fost asigurată de mai mulţi artişti locali şi naţionali printre care Simona Dinescu, Nicușor Iordan, Ana Maria Preda, Nina Stamate, Mădălina Cristescu, Mădălina Manolache, Lorena Raicu, Valentin Ghencea și Sabin Lupu. Tot pe ritmuri de muzică populară au făcut senzaţie Ansamblul Macoveiu, Orchestra dar şi Ansamblul „Plaiurile Mioriţei” ale Centrului Judeţean de Cultură şi Artă.

Chiar dacă spectatorii nu au fost ocoliți de câțiva stropi de ploaie, asta nu  i-a împiedicat să urmărească spectacolul și să danseze pe ritmurile muzicii populare. Horele s-au format la aproape fiecare prestație a artiștilor spre bucuria acestora. Pe scenă au mai urcat formațiile ,,Energy”, ,,Oxygen Slobozia”, ,,Gaby Gruia” și ,,Favoriții” din Pogoanele. Și copiii Grupului folcloric ,,Floricică de la șes” din Padina au încântat publicul cu prestația lor.

Știri despre: , ,