Iubitorii de cultură, invitați la “Noaptea Muzeelor”, la Buzău și Rm. Sărat

de Stiri Buzau Media

Numeroase surprize au fost pregătire în acest an buzoienilor cu ocazia evenimentului “Noaptea Muzeelor”, organizat sâmbătă 12 iunie, de către Muzeul Județean Buzău.

Evenimentul va avea loc între orele 19.30 – 24.00 și va consta într-o amplă desfășurare de programe culturale, expoziționale și artistice organizate în parteneriat cu Ambasada Statului Peru în România, Asociația pentru Protecția Patrimoniului din România, Asociația Conservatorilor și Restauratorilor din România, Muzeul Național de Istorie a României, Inspectoratul General al Jandarmeriei Române, Complexul Național Muzeal ASTRA din Sibiu, Complexul Muzeal Arad, Muzeul Militar Național ”Regele Ferdinand I”, Asociația RoMilitaria, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău, Centrul Județean de Cultură și Artă Buzău.

În afara expozițiilor de bază din Buzău și Colți, reprezentanții Muzeului Județean au pregătit și mai multe expoziții temporare, dar și un spectacol folcloric.

Evenimentul “Noaptea Muzeelor” va fi organizat și de Muzeul Municipal ,,Octavian Moșescu,, din Râmnicu Sărat. Sâmbătă, 12 iunie, între orele 19.30-24.00, vizitatorii vor putea să-i cunoască pe doi artiști reprezentativi ai artei plasticii contemporane, Ioana Crăciun Dobrescu și Ioan Oratie, realizatorii expoziției „Mon amour, plein air. Trasee cromatice”. De asemenea, publicul va putea dialoga și cu realizatoarea expoziției de icoane „Altar de Lumină”, artista Karmen Zaharia. O altă noutate o reprezintă deschiderea expoziția de istorie ,,Mărturii Brâncovenești,,.

În cadrul evenimentului “Noaptea Muzeelor”, de la Rm. Sărat, se va inaugura și un mini-proiect de prezentare a artiștilor plastici contemporani reprezentativi, proiect intitulat ,,Medalion de artist,,.

Accesul la toate evenimentele din Buzău și Rm, Sărat este gratuit, fiind permis doar cu masca de protecție purtată corespunzător și păstrarea unei distanțe fizice adecvate.