La început de an, Muzeul Județean Buzău pregătește o nouă surpriză publicului său

de Stiri Buzau Media

Vă invităm, așadar, să descoperiți, într-un mod interactiv, poveștile obiectelor din casele tradiționale buzoiene, în cadrul unui proiect, care se va derula pe pagina de Facebook a Muzeului de Etnografie „Vergu-Mănăilă”.

Veți afla informații relevante despre aceste bunuri culturale, meșterite cu măiestrie din diferite materiale, despre modul de înfrumusețare și despre rolul lor în gospodăria și în viața țăranului de odinioară.

Colecția de Etnografie „Vergu-Mănăilă”

Începând de astăzi, 15 ianuarie, vă invităm într-o călătorie de cunoaștere a câtorva obiecte din casele tradiționale buzoiene; o călătorie în care veți descoperi povești despre obiecte meșterite cu măiestrie din diferite materiale, despre modul lor de înfrumusețare, despre rolurile lor în gospodăria și în viața țăranului de odinioară.

În ultimele trei zile de vineri ale fiecărei luni, vă invităm să urmăriți, sub forma unei mini serii, postările noastre despre exponatul lunii.

Pentru început, vă lansăm provocarea de a descoperi într-un mod interactiv, cu ajutorul unui puzzle online, obiectul pe care îl vom prezenta în această lună.

Puzzle-ul îl găsiți accesând linkul: https://jigex.com/MNK5

Succes!

Știri despre: