Nume cunoscute ale muzicii românești, prezente astăzi, la Ziua Comunei Racovițeni

de Stiri Buzau Media

Se anunță o petrecere de zile mari astăzi, la ,,Ziua Comunei Racovițeni”. Autorităţile locale au invitat la eveniment nume cunoscute ale muzicii româneşti dar și cântăreți de muzică populară din județul Buzău.  Ziua Comunei începe de la ora 13:00, iar nerăbdători să ajungă la evenimentul din comuna buzoiană sunt artiștii Manuela Bordea, Ion Băicuș, Filofteia Drăghici, Daniela Docuz, Militaru Andrei și Olaru Cristina Andreea. La ,,Ziua Comunei Racovițeni”, și-au anunțat participarea invitații acestui eveniment: Ionuț și Doina Dolănescu, precum și UDDI. Atmosfera de sărbătoare va fi întreținută de Mădălina Manolache ce va susține și un recital. Așadar se anunță o petrecere de zile mari, unde dansul și voia bună vor fi prezente.

Comuna Racovițeni se află în nordul județului, în zona Subcarpaților de Curbură, pe cursul superior al râului Câlnău. Prin extremitatea sa estică, printr-o zonă fără localități, trece șoseaua națională DN2, care leagă Buzăul de Râmnicu Sărat, dar principala cale de comunicație a comunei o constituie șoseaua județeană DJ220, care urmează cursul Câlnăului, și o leagă spre sud de Zărnești și Poșta Câlnău, iar spre nord de Murgești.

Pe teritoriul comunei Racovițeni pot fi vizitate două obiective ce sunt incluse pe lista monumentelor istorice din județul Buzău, ca monumente de interes local, ambele clasificate ca situri arheologice și aflate în preajma satului Petrișoru. Situl de la „Muchia Băjenarului” din latura sud-estică a satului, cuprinde o așezare din epoca migrațiilor (cultura Cerneahov, secolul al IV-lea e.n.); și o așezare mai veche, aparținând culturii Monteoru din Epoca Bronzului (mileniul al II-lea î.e.n.), așezare emblematică pentru un aspect particular al acestei culturi arheologice, aspect denumit „Petrișoru-Racovițeni”. Al doilea sit se află pe dealul Șumurdoaia, la sud-est de sat, și datează din epoca migrațiilor (secolul al V-lea).

Știri despre: , ,