Oportunitate unică în viață, oferită de Muzeul Județean elevilor buzoieni, de a sărbători Centenarul Marii Uniri la Alba Iulia

Muzeul Județean Buzău anunță organizarea concursului Istoria Unirii de la 1918, în Anul Centenar. Instituția buzoiană, în parteneriat cu Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean și Clubul Rotary Buzău, sub egida Consiliului Județean Buzău, propune o activitate cu un dublu scop final – pe de o parte, aprofundarea de către generația centenară a istoriei Marii Uniri de la 1918, la un nivel mult peste ceea ce, din păcate, cuprinde programa școlară, iar pe de altă parte, participarea gratuită a unor elevi buzoieni din ciclul liceal la un moment unic în viață, și anume la activitățile organizate de către autorități la Alba Iulia, în data de 1 Decembrie 2018. La concurs se pot înscrie elevii din ciclul liceal de pe teritoriul județului Buzău. Aceștia vor participa individual, cu lucrări ce vor fi realizate sub coordonarea unui cadru didactic, specializarea istorie. Premiile concursului constau în:

Premiile I, II și III – excursie la Alba Iulia în perioada 30 noiembrie – 02 decembrie 2018 (transport, cazare,  mic dejun și acces în zona 0 la manifestările dedicate zilei de 1 Decembrie) și premii în cărți oferite de către organizatori; costurile legate de excursie vor fi suportate de către Rotary Club Buzău;

Mențiunile 1, 2 și 3 vor primi premii în cărți de la organizatori și acces gratuit la colecțiile de bază ale Muzeului Județean Buzău și colecțiile externe, pe toată perioada lunii Decembrie 2018.

Regulamentul de participare și temele propuse se găsesc pe site-ul Muzeului Județean Buzău, la adresa www.muzeubuzau.ro.

concursIstorieMuzeul judetean