Piese de teatru și activități pentru „Şcoala altfel”, la Teatrul „George Ciprian”

de Stiri Buzau Media

Pentru perioada ,,Școala Altfel” (15 -19 APRILIE), Teatrul „George Ciprian” a pregătit evenimente care să vină în întâmpinarea micului public spectator al teatrului buzoian. Astfel, pe data de 16 aprilie Teatrul „George Ciprian” găzduiește spectacolul pentru copii PĂCALĂ. Cu toții știm că Păcală este eroul snoavelor populare românești cunoscut pentru umorul și istețimea sa ce se ascunse sub o mască de naivitate și simplitate.  Tratează autoritățile sătești (popa, boierul, judecătorul) cu îndrăzneală și ironie usturătoare. Spectacolul va avea 2 reprezentații, ora 9.30 și 11.00.

Prețul biletului este de 20 ron/grup organizat.  Vârsta recomandată este de la 6+. Pe 17 aprilie, Teatrul „George Ciprian” își deschide porțile pentru publicul larg. Vizitatorii teatrului vor avea ocazia de a afla secretele ce se află în spatele unui spectacol. Vor întâlni oamenii care fac posibilă desfășurarea evenimentelor. Accesul se face pe bază de rezervare, grup organizat.Grupurile vor avea un număr maxim de 30 de vizitatori, iar turul va dura aprox. 30 de minute. Pe data de 18 aprilie Teatrul „George Ciprian” pune în scenă spectacolul MAGNOLII ȘI CIANURĂ. O comedie polițistă de Olga Delia Mateescu, un spectacol alert ce amintește de intrigile și enigmele Agathei Christie. Un spectacol labirint dar nu unul spatial ci unul cu ițe și ațe încurcate. Cine sunt suspecții? Cine este criminalul? Care sunt indiciile?

În cabinetul de psihologie al unei tinere se raportează găsirea unui cadavru. Secretara cheamă înfricoșată poliția, însă la apariția polițistului cadavrul pare că a dispărut. Să fie numai o farsă? Sau ceea ce pare la început o glumă se transformă rapid într-o crimă aparent fără niciun sens? Tânăra psiholog, împreună cu secretara, îl așteaptă pe tatăl său, un renumit și influent senator (supranumit ,,Regele pădurilor”), însă până la sosirea acestuia descoperă că „victima” nu e nici pe departe cineva necunoscut. Spectacolul este un puzzle întortocheat, cu indicii și piste false, un labirint în care, pe rând, toate personajele par vinovate. Spectatorul este provocat să descopere criminalul, într-un mister în care nimeni nu e ceea ce pare și în care secrete vechi reapar, asemenea scheletelor ascunse în dulap.