Record de vizitatori la Muzeul Chihlimbarului de la Colți

de Stiri Buzau Media

 

Record absolut de vizitatori la Muzeul Chihlimbarului de la Colți! De pe 21 august 2020, de când a fost redeschis și până la sfârșitul lunii trecute, aproape 19 mii de vizitatori au admirat colecțiile muzeului buzoian.

Afluxul de vizitatori a crescut și datorită faptului că, în toată această perioadă de pandemie, au funcționat restricții sanitare și mulți români au ales să-și viziteze țara, renunțând la călătoriile și vacanțele în străinătate. Acum, numărul de turiști din țară și din străinătate care vizitează muzeul depășește 600 în fiecare săptămână, cu o creștere substanțială în weekend-uri.

Un rol important în atragerea de vizitatori de toate vârstele și de pe toate meridianele lumii îl au lucrările de modernizare a Muzeului de la Colți, realizate anul trecut, dar și noua strategie de marketing a Muzeului Județean.

În urma unei investiții a Consiliului Județean Buzău, clădirea Muzeului Chihlimbarului a fost dotată cu mobilier specific, iar problema grupurilor sanitare insalubre a fost rezolvată. Pe de altă parte, podeaua din incinta spațiului expozițional, dar și de pe terasă a fost acoperită cu rășină epoxidică, extrem de rară într-un muzeu din cauza costurilor foarte mari. Printre surprizele pregătite publicului odată cu modernizarea Muzeului de la Colți se numără și vitrina smart, prima de acest fel într-un muzeu românesc. Vitrina smart cuprinde rafturi cu design futurist, lumini, ecrane și sunete, menite să redea atmosfera dintr-o peșteră.

Până la sfârșitul acestui an, este de așteptat ca numărul vizitatorilor să depășească 20.000 de la redeschiderea Muzeului Chihlimbarului de la Colți.

 

Știri despre: ,