Teatrul ,,George Ciprian” este pentru a doua oara lider al unui proiect European

,,Tele-Encounters Beyond the Human” a fost lansat pe 1 octombrie 2020 în cadrul Întâlnirii Plenare IETM și este o continuare a primului proiect european intitulat Tele-Encounters. Actualul proiect explorează impactul Internetului, al roboților și al Inteligenței Artificiale asupra relațiilor umane, precum și integrarea creativă și semnificativă a acestor tehnologii în artă.

Următorul material video este realizat de participanții la Atelierul de Jurnalism ce a avut loc înperioada 13-17 aprilie 2021.

Scopul final al proiectului este realizarea unui spectacol de teatru telematic ce se va desfășura simultan în România și Italia, în două săli de teatru conectate prin video-conferință pe Internet si își propune să deschidă către publicul larg dezbaterea referitoare la viitorul și etica interacțiunilor om-robot.

Proiectul „Tele-Encounters Beyond the Human” este co-finanțat prin programul Europa Creativă al Uniunii Europene. Liderul proiectuui este Teatrul „George Ciprian” Buzău, cu sprijin financiar de la Consiliul Județean Buzău, iar parteneri sunt UCAM Universidad Católica de Murcia, Spania și Industria Scenica din Milano, Italia.

 

teatrul george ciprianTele-Encounters