Teatrul „George Ciprian” găzduiește o nouă ediție a Festivalului Filmului Francez din România

de Stiri Buzau Media

Festivalul Filmului Francez din România, ajuns la cea de-a 23-a ediție, se va desfășura în perioada 8-19 mai, fiind prezent în acest an, pentru prima dată, în 13 orașe, cu 146 de proiecții: București, Cluj, Timișoara, Iași, Arad, Brașov, Brăila, Buzău, Constanța, Pitești, Sfântu Gheorghe, Sinaia și Suceava. Unul dintre evenimentele Sezonului România-Franța, actuala ediție Festivalul Filmului Francez propune o temă care transcende timpul– „Paris, toujours…” – purtând publicul, printr-un periplu cinematografic având ca reper capitala Franței, de la momentul fondator al Revoluției din 1789 până într-un prezent al tinerei generații.

Acest slogan este firul conducător al unei programări extrem de diverse, publicul fiind invitat să descopere o selecție de 23 de filme inedite, structurate în jurul a patru secțiuni devenite reper de-a lungul edițiilor precedente: Competiția tinerilor regizori, Panorama filmelor franceze ale anului, Săptămâna Cahiers du Cinéma și Retrospectiva.  La Buzău, Festivalul Filmului Francez este organizat de Centrul Cultural Francofon Buzău, pe 9 și 10 mai, la Teatrul „George Ciprian”. Vor avea loc patru proiecții de  film, conform programului:

Proiecțiile de film vor fi dedicate și celebrării Zilei Europei, prin parteneriatul cu Centrul de Informare Europe Direct Buzău. La 3 dintre cele 4 proiecții de film, vor participa elevi de la peste 15 unității de învățământ din județul Buzău și beneficiari de la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecție a Copilului, Buzău, cu scopul perfecționării competențelor interculturale și lingvistice ale elevilor. Toate filmele sunt prezentate în limba franceză, cu subtitrare în limba română. Intrarea este liberă.