Tradiții, muzică și dansuri, folclor de calitate, diversitate, meșteșuguri și creativitate, la Festivalul Internațional de Folclor „Plaiurile Mioriței”

În perioada 25 – 28 iulie, orașul Buzău este gazda celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Plaiurile Mioriței”, care s-a rebranduit. La evenimentul cultural, care începe în această după-amiază, dansatori din 7 țări – Albania, Franța, Italia, Muntenegru, Spania, Polonia și România. Țara noastră este reprezentată de ansamblurile folclorice ,,Plaiurile Mioriței” și ,,Hora Vasluiului”. Astăzi, reprezentanții celor șapte state participante au fost primiți la Consiliul Județean, de către președintele Petre Emanoil Neagu și unul dintre vicepreședintele instituției buzoiene, Adrian Petre, acolo unde au fost făcute prezentările și tradiționalul schimb de suveniruri. A urmat o scurtă demonstrație de dansuri tradiționale ale ansamblurilor folclorice participante în fața Sălii Mari a Consiliului Județean. Potrivit președintelui instituției, Petre Emanoil Neagu astfel de evenimente culturale sunt binevenite și au menirea de a promova județul Buzău precum și România:

https://www.buzaumedia.ro/wp/wp-content/uploads/2019/07/Neagu-festival.mp3

Consiliul Județean Buzău, prin Centrul Județean de Cultură și Artă dă starul celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional de Folclor „Plaiurile Mioriței”, din această după-amiază, de la ora 17:30, cu o paradă a tuturor țărilor participante pe traseul Piața Daciei-Bulevardul N. Bălcescu-Parcul Crâng, urmând ca la 18:30, pe scena amplasată în zona obeliscului să urce fiecare din cele 8 ansambluri folclorice, pentru un scurt program în afara concursului. Vineri și sâmbătă, de la ora 18.00 vor urca pe scena din Parcul Crâng ansamblurile folclorice ale tuturor țărilor participante pentru a-și prezenta programul artistic cu care intră în concurs, iar duminică de la ora 18.00 este programată festivitatea de premiere. Anul trecut, la acest eveniment cultural au participat 200 de dansatori din 8 țări: Lituania, Polonia, Bulgaria, Turcia, Israel, Slovacia, Statele Unite și România.

festival internationalfolclor