Municipiul Buzău, un nou premiu internațional important oferit de Ambasada Franței

de Stiri Buzau Media

Municipiul Buzău a obținut o nouă disctincție internațională importantă. Orașul reședință de județ s-a clasat pe locul I la competiția organizată de Ambasada Franței la București, la capitolul ,,Orașe durabile 2021”.

În cadrul ceremoniei, care s-a desfășurat la sediul Ambasadei Franței, primarul muncipiului Buzău, Constantin Toma a primit premiul chiar de la ambasadorul Laurence Auer.

Ca urmare a obţinerii acestui premiu, o echipă din Primăria Buzău va efectuta o vizită de studiu în Franța, în săptămâna 15-19 noiembrie, vizită ce îi va permite un schimb de experienţă cu partenerii francezi din Paris şi muncipiul Tours, un oraș avansat în privința economiei circulare.

Pentru ediţia din 2021 a acestei competiţii organizate de Ambasada Franței la București şi-au depus candidaturile 16 autorităţi locale: Curtici, Ghelinţa, Ion Creangă, Isaccea, Sânnicolau Mare, Seini şi Tâmboeşti la categoria „Oraşe şi municipii mijlocii”, Arad, Bucureşti (sector 6), Buzău, Cluj-Napoca, Galaţi, Iaşi, Sibiu, Suceava şi județul Vâlcea la categoria „Judeţe şi oraşe mari”.

Dintre cele 16, Buzău, Sibiu, Ghelinţa (Covasna) şi Isaccea (Tulcea) sunt câştigătoarele concursului „Oraşul durabil 2021″. Sibiul a câştigat premiul II pentru un proiect de reabilitare a clădirilor istorice, în aceeaşi categorie în care a fost şi Buzăul, iar Ghelniţa şi Isaccea au luat premiul respectiv premiul II la categoria „oraşe şi municipii de dimensiuni medii”.

 

Știri despre: ,