ULTIMA ORĂ: Grecia cedează presiunilor?

de Stiri Buzau Media
Alexis-Tsipras

Alexis-TsiprasPotrivit Financial Times, citat de ziare.com, premierul grec a trimis o scrisoare de intenție creditorilor, prin care afirmă că este de acord cu propunerile acestora, în condițiile unor modificări ce vizează tva-ul, vârsta de pensionare și indemnizații speciale acordate persoanelor foarte sărace. Scrisoarea a fost trimisă înainte de teleconferința anunțată de miniștri de Finanțe din zona euro, care va avea loc la orele 18.30.

Tsipras acceptă propunerile privind taxa pe valoarea adăugată, dar dorește menținerea regimului special al insulelor elene.

El nu este de acord cu aplicarea prevederilor referitoare la vârsta de pensionare începând cu luna iulie, ci dorește o amânare a acesteia până în luna octombrie.
Totodată face și o propunere în domeniul social, ce vizează introducerea unei indemnizații speciale pentru pensionarii foarte săraci.

Ministrul german de Finanțe, Wolfgang Schauble, precizează că solicitarea făcută de premierul grec nu schimbă cu nimic datele problemei, singura posibilitate rămasă ar fi redactarea unei alte convenții între părți, potrivit The Guardian.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns