Naționala României se califică la turneele preolimpice dacă termină în top 7 Mondialul de handbal

de Stiri Buzau Media

Naționala României este între cele mai bune 12 națiuni ale lumii și la Mondialul din 2019, după o victorie mare în fața Ungariei, cu 28-27. Astfel, tricolorele au două opțiuni de calificare la turneele preolimpice. O clasare în top 7 la Kumamoto ar fi cea mai bună opțiune, scrie Mediafax.

România a plecat la turneul final din Japonia cu obiectivul de a se clasa între cele mai bune șapte naționale, care să-i permită accederea la turneele preolimpice din luma martie. Tricolorele au avut însă evoluții care nu le recomandă încă să viseze atât de departe, exceptând ultimele 30 de minute ale jocului cu Ungaria. Prima reprezentativă intră cu zero puncte în Main Round, alături de Spania, Muntenegru, Rusia, Suedia și Japonia. Are în față trei jocuri, dar și un handicap de patru puncte față de Rusia și Spania. Numai printr-o evoluție la cel mai înalt nivel, dar și prin jocul rezultatelor mai poate depăși România una dintre aceste două adversare.

Și în acest caz, România ar avea nevoie de jocul rezultatelor, Gullden & Co să nu câștige mai mult de un joc cu Muntenegru și Spania. Dacă acest scenariu se confirmă, atunci România ar juca un meci de clasament pentru locurile 7-8.

Programul în Main Round, Grupa României:
8 decembrie: România – Rusia, Spania – Suedia, Muntenegru – Japonia
10 decembrie, România – Suedia, Japonia – Spania, Rusia – Muntenegru
11 decembrie, România – Japonia, Muntenegru – Suedia, Rusia – Spania

Între cele 12 națiuni calificate în Main Round se regăsesc două naționale care sunt deja calificate pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, Coreea de Sud și Japonia din postură de țară gazdă. Niponele au șanse mici să intre în top 8, pentru că la rândul lor au zero puncte la startul Main Round.

Și au arătat că sunt destul de departe de Rusia și Suedia ca valoare, în prima săptămână. Coreea de Sud, în schimb, are potențial de top 7, caz în care echipa care va termina pe locul 8 la Kumamoto va ajunge la rândul ei la turneele preolimpice.