Paradă militară și spectacol aerian, la Buzău, de Ziua Națională

de Stiri Buzau Media

Ziua Națională a României a fost marcată, astăzi, la Buzău, pentru al doilea an în pandemie. Spre deosebire de anul trecut, acum buzoienii s-au putut bucura din nou de momente speciale, așa cum se întâmpla în anii trecuți.

După ceremonia religioasă, a urmat momentul discursurilor oficialităților. Pe lângă mesajele specifice zilei de 1 Decembrie, prefectul de Buzău, Daniel Țiclea, a mulțumit cadrelor medicale care, de aproape 2 ani, se află în prima linie și luptă zi de zi cu noul coronavirus.

A urmat parada militară de pe Calea Eroilor. Aproape 400 de militari au defilat în fața buzoienilor, alături de tehnica militară, iar cerul a fi survolat de mai multe aparate de zbor. Buzoienii au putut admira peste 70 de mijloace tehnice și aproape zece aeronave  puse  la  dispoziție de Divizia 2 Infanterie Getica, Inspectoratul de Poliție Județean Buzău, Inspectoratul de Jandarmi Județean Buzău, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Buzău și Poliția Locală Buzău.

Parada militară organizată la Buzău de Ziua Națională s-a încheiat cu marșul sportivilor militari de la Baza Aeriană Boboc, care au plecat dimineață de la Boboc și au alergat până pe Calea Eroilor, în cinstea sportivilor și a sportului.