Proteste masive sunt anunțate astăzi, în toate marile orașe din țară

de Stiri Buzau Media
Sursa foto:wikipedia
Sursa foto:wikipedia

Astăzi se împlinește un an de la protestul diasporei, sufocat de jandarmi cu gaze și bătaie. 452 de răniți, dintre care 70 spitalizați, după prima noapte de haos în care victime au căzut protestatarii, iar excesul de zel a lăsat urme adânci în Piața Victoriei. Astăzi sunt anunțate proteste masive în toate marile orașe din țară, pe rețelele de socializare fiind create zeci de evenimente în acest sens. În Capitală, organizatorii estimează că vor veni aproximativ 250.000 de persoane la manifestația organizată în Piața Victoriei, începând cu ora 16.00, iar un eveniment mai mic, unde se estimează că vor participa circa 2.000 de persoane, este anunțat în Piața Revoluției, apoi se va pleca în marș până la Guvern, potrivit hotnews. Oamenii cer pedepsirea celor responsabili pentru intervenția brutală a Jandarmeriei la protestul diasporei din 10 august 2018, dar și stoparea legilor pentru corupți, confiscarea averilor celor condamnați, pentru recuperarea prejudiciilor și fără penali în funcții publice. Pe rețelele de socializare au fost create mai multe evenimente care cheamă oamenii în Piața Vicoriei începând cu ora 11.00, 16.00 și 18.00. Evenimentul principal, intitulat ”Diaspora revine Acasa! 10 August 2019, TOȚI în Piata Victoriei!”, cheamă participanții tot de la ora 16.00 în Piața Victoriei. Programul manifestației:

„Adunarea începe încă de la primele ore ale dimineții în Piața Victoriei. La ora 17.00, ne mutăm cu toții în Piața Revoluției, la sediul MAI, de unde la ora 19.00 va începe un marș spre Piața Victoriei, cu plecare de la sediul MAI, din Piața Revoluției – sediul DIICOT (calea Griviței) – Guvern (pe calea Victoriei). Sunt în jur de 2 kilometri, iar timpul estimat este de jumătate de oră. Odată ajunși în Piața Victoriei, ne unim cu celelalte zeci de mii de români ce ne vor aștepta acolo deja”,este anunțul organizatorilor.

Un alt eveniment este intitulat ”RESET – TOATĂ ȚARA LA BUCUREȘTI!”, iar participanții sunt chemați începând cu ora 16.00, în Piața Victoriei. Câteva mii de oameni și-au anunțat prezența. „Vom veni din toată țara și toată diaspora la București, să cerem demisia celor vinovați și judecarea lor”, spun organizatorii acestui eveniment. La Iași, evenimentul creat pe Facebook este intitulat ”Nu am uitat ce-ați făcut astă vară!”, iar cetățenii sunt chemați să se adune în Piața Unirii, începând cu ora 18.00.  Și la Cluj, evenimentul este intitulat ”Cluj: Toți pentru Romania! Vă vedem și nu uităm!”, iar cei care doresc să participe sunt chemați în Piața Unirii, începând cu ora 19.00.  De asemenea, la Craiova, evenimentul este intitulat ”Craiova Solidară cu Diaspora: 10 August !”, iar oamenii sunt chemați să se adune în Piața Mihai Viteazul, începând cu ora 18.00. La Brașov, evenimentul este intitulat ”Brașov: Toți pentru Romania! Vă vedem si nu uităm!”, iar oamenii sunt chemați să se adune în fața Prefecturii, începând cu ora 19.00.

La Satu Mare, evenimentul este intitulat ”10 august – Protestul românilor de pretutindeni – Reset Romania”, iar participanții sunt ivitați să se adune pe bulevardul Corneliu Coposu, începând cu ora 18.00. La Constanța, oamenii se organizează, la fel ca în multe alte orașe, să plece spre București la mitingul din Piața Victoriei. Evenimentul se numește ”Constanța – Coloană spre București!”, iar organizatorii anunță că oamenii se vor strânge cu mașinile în fața Prefecturii și vor pleca în marș spre București, la ora 12.00. Cei care nu au mașini vor pleca cu trenul la ora 13.00.

Știri despre: , , ,