Ciolacu, atac la Iohannis și PNL: Nu mai aruncați vina pe alții, guvernați

de Stiri Buzau Media

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a lansat un atac la adresa președintelui Klaus Iohannis și Guvernului Orban, după ce șeful statului i-a acuzat pe social-democrați că „fac tot posibilul ca efortul de reconstrucție a întregii națiuni să eșueze.

Iohannis a devenit „un om politic măcinat de ură, confuz și cu accente evident extremiste”, a spus Ciolacu, într-o declarație de presă.

Marcel Ciolacu la sediul PSD – 07.05.2020

Declarație de presă susținută de președintele interimar al #PSD, Marcel Ciolacu, la sediul PSD

Publicată de Partidul Social Democrat pe Joi, 7 mai 2020

„Astăzi, Iohannis ne-a arătat că este doar președintele PNL. El nu se mai comportă ca președintele României. Ultimele ieșiri publice ne arată că a apucat-o pe cale greșită. Este un politican cu accente de dictator. Iohannis trebuia să fie garantul Constituției, dar el atacă instituții fundamentale ale statului, precum Parlamentul și Curtea Constituțională. Prin asta, Iohannis slăbește democrația”, a spus Marcel Ciolacu.

„Iohannis nu este un partener instituțional, este doar un alt politician de la PNL care a preferat un loc cald la Cotroceni, deși în trecutul pe care îl blamează își dorea să fie premier adus de mână de PSD”, a mai spus Ciolacu.

El a adăugat că oamenii așteaptă de două luni de la președinte și de la Guvern un program de relansare a economiei.

„Avem peste un milion de șomeri, majoritatea oamenilor mai au bani să supraviețuiască doar o lună. Populația nu este testată, firmele se închid în fiecare zi și aruncă sute de mii de oameni în șomaj. Guvernul, în curând, nu mai are bani de salarii și pensii. Mai mult, PNL și Guvernul se folosesc de pandemie ca să fure bani prin firmele de casă”, a mai spus șeful PSD.

„Nu văd decât o revărsare de ură la adresa românilor care așteaptă soluții la ce pun mâine pe masă, pentru familiile lor, pentru sănătatea lor. Vedem un președinte disperat să apere un guvern incompetent și incapabil să vină cu un proiect care să protejeze veniturile românilor. România se confruntă cu o pandemie și cu o criză economică gravă. De 6 luni, PNL e la guvernare, PSD e în opoziție. Nu mai aruncați vina pe alții, guvernați, luați măsuri pentru români”, a mai spus Ciolacu.

Știri despre: , , ,