Comunicat de presă – Dorin Bădulescu

de Stiri Buzau Media

???, ?????? #??????

În județul Buzău, domeniul HoReCa este aproape de colaps. Reprezentanții acestui sector falimentează rând pe rând cu fiecare măsură discriminatorie, contradictorie și nefondată în mod just și specific pe caracteristicile și nevoile acestui domeniu. În schimb, se vorbește de potențialul turistic, economic și se fac planuri de dezvoltare. Cred că unora le este imposibil să înțeleagă că fiecare domeniu de activitate și sector economic este interdependent de celelalte. Ca să fiu pe înțelesul acestor mari dezvoltatori, reîntorși în județul mamă pe care l-au părăsit demult și fără niciun regret pentru a se duce să (se) dezvolte în alte zări cu potențial mai mare de căpătuire, îmi permit să fac o comparație în speranța că acest exercițiu minimal de gândire comparativă și memorie le va fi suficient pentru a nu mai avea pe viitor nici fracturi logice și nici amnezii în modul în care se prezintă și vi se prezintă, stimați buzoieni:

Doamnelor și domnilor PNL-dezvoltare de tip avântul prăbușirea, cu dizolvare-n PSD, ați văzut cum, la orice mic semn de lipsă de obediență, șefii de la PSD vă închid robinetul, iar dumneavoastră nu mai aveți lună de lună sinecura asigurată?

Ați văzut cum trebuie să respectati punctual, fără nicio abatere și obiecție directivele pe linie ierarhică via PNL condus de PSD, în caz contrar riscând să pierdeți „coledziul”?

Se numește legea cauzei și a efectului.

Ei, cu scuzele de rigoare pentru reprezentanții HORECA, care au ajuns la disperare și la faliment din cauza îndemânării și măiestriei dumneavoastre în ale guvernării și ale jocurilor de putere pe care le faceți obsesiv și bulimic, vă anunț că, odată acest sector afectat, sunt și celelalte. Un reprezentant din HORECA falimentar reprezintă șomeri direcți și indirecți. Orice pierdere din HoReCa se repercutează și asupra celorlaltor sectoare economice.

Din cauza ignoranței, dezinteresului, lipsei de coerență în actul de guvernare uselistă, din cauza faptului că tratați și vedeți în fiecare om o posibilitate de câștig personal și de grup, din cauza faptului că singurul plan de guvernare și singura logică vă sunt posibilitățile de bat și blătuire, 1 din 2 angajați din HoReCa a ajuns în șomaj.

În 2020, tot grație dumneavoastră, pierderile acestui sector sunt de 3 miliarde de euro. În acest moment, pentru un salariu de de 2000 de lei/luna al unui angajat din HoReCa, angajatorul plătește 1410 lei taxe către stat!! Taxe la care se adaugă toate eforturile pentru supraviețuire și cheltuielile pe care le-au făcut cu fiecare nouă măsură introdusă de Guvern pentru ca, a doua zi, ea să fie modificată sau retractată. Folosindu-vă de faimoasa priceperea matematică cu care vă împărțiți sinecurile, „coledziile”, foncțiile și moșiile, puteți acum să calculați consecințele directe și indirecte ale faptului că ați distrus HoReCa?

Dorin Bădulescu

Știri despre: , , ,