Comunicat de presă – PNL Buzău

de Stiri Buzau Media

Cum a atras Gheorghe Firon milioane de euro din fonduri europene la Vadu Pașii

În ultimii patru ani atragerea de finanțări masive din fonduri europene și guvernamentale a devenit o prioritate pentru autoritățile locale din comuna Vadu Pașii.

Anul trecut școala din satul Vadu Pașii a primit o infuzie de 1 milion de euro iar anul acesta autoritățile locale au investit peste 2 milioane de euro într-o grădiniță și o sală de sport ultramodernă.

Cea mai impunătoare clădire de lângă Primăria din Vadu Pașii, va fi cea a sălii de sport ultramoderne, ridicată cu o investiție de 60 de miliarde de lei vechi.

Sala de sport va fi dotată cu un teren cochet, vestiare, băi și centrală termică proprie, va deservi 300 de elevi din Vadu Paşii. Clădirea este construită la cele mai înalte standarde și va avea o suprafață de 1.030 de metri pătrați cu o suprafața desfășurată de 1.270 de metri pătrați.

În spatele șantierului impunător, cu 40 de miliarde de lei vechi, a fost ridicată noua gradiniță, care va fi inaugurată în această toamnă.

Grădinița cu program prelungit s-a ridicat tot de la zero, cu aproape 40 de miliarde de lei vechi. Lucrările la unitatea de învățământ sunt foarte avansate iar termenul de finalizare va fi în această toamnă. ”În curând vom finaliza grădinița și cred eu că ne vom încadra în rândul celor mai dezvoltate localități în ceea ce privește infrastructira educațională. Anul viitor vom finaliza și sala de sport care prin dotările pe care le va avea va fi una dintre cele mai moderne din județul Buzău. Nu este un secret că ne dorim să concurăm cu cele mai bune şcoli din țară și de aceea dăm o mare atenţie educaţiei pentru că cei mici reprezintă viitorul localităţii.” a declarat Primarul Gheorghe Firon.

În 2019, autoritățile locale au inaugurat la debutul anului școlar una dintre cele mai frumoase unități de învățământ din Buzău, după o investiție de 1 milion de euro, la școala din satul Vadu Pașii.

Chiar dacă se află în mediul rural, şcoala are centrală termică proprie iar apa curge non stop la robinet.“Am dat o mare atenţie educaţiei pentru că cei mici reprezintă viitorul localităţii. Acum putem spune ca avem condiții bune cu care să concurăm cele mai bune şcoli din judeţ . Ne-am propus ca elevii noştri să înveţe bine ca să poată termina cele mai bune licee şi facultăţi din România”, ne-a declarat primarul localităţii Gheorghe Firon.

În timp ce multe unităţi de învăţământ din ţară n-au nici măcar autorizaţie de funcţionare la Vadu Pașii copiii vor învăta în siguranță.

Grupurile sanitare noi, sălile de clasă cu bănci impecabile dar și regulile stricte de igienă impuse de corpul profesoral, fac din școala de la Vadu Pașii una dintre cele mai bune și sigure din județ.

O spun profesorii care au muncit o vară întreagă pentru ca mediul de lucru să fie unul igienic iar cursurile să se țină în condiții optime pe timp de pandemie. “Ne-am străduit să asigurăm condiții bune pentru toți copiii în această perioadă de pandemie. Părinții nu au voie să intre în școală iar pentru cei care încep la clasele pregătitoare am asigurat un perimetru în curtea școlii unde să fie primiți în condiții de distanțare socială. I-am așteptat pe cei mici cu măști ,cu reguli stricte de igienă, dar și cu multe emoții. Autoritățile locale ne-au asigurat toate condițiile în școala iar copiii de la Vadu Pașii trebuie doar să învețe.” ne-a declarat Viorica Rotărescu, directorul Şcolii din satul Vadu Paşii.

Primarul din Vadu Paşii mai spune că, în ciuda apropierii de Buzău, părinţii preferă să-şi lase copiii la şcoala din localitate ”Cu ani în urmă devenise o o modă să-ţi duci copilul să înveţe la Buzău însă acum lucrurile s-au schimbat. Imaginile vorbesc de la sine ” a mai spus edilul localităţii, Gheorghe Firon.

PNL Buzău

Știri despre: , ,