Comunicat de presă primit din partea PRO România: ,,Mircea Diaconu intră în turul doi la prezidențiale!”

de Stiri Buzau Media
Sursa foto: Facebook
Sursa foto: Facebook

,,Teama cea mai mare a PSD, că nu va reuși să intre lejer în turul doi alături de președintele în funcție pare să se adeverească, ultimele sondaje vorbind de trei candidați cu șanse reale, care vor încerca să capaciteze votul românilor în noiembrie. Căderea abruptă a partidului de guvernământ, unii spun că sub 20 la sută, și menținerea USR aproape de 15 la sută, precum și scorurile pe care le vor obține ceilalți candidați, nesemnificative în economia unor astfel de alegeri, par să fie benefice candidatului independent Mircea Diaconu. Susținut de PRO România și de ALDE, Mircea Diaconu are, la ora actuală, peste 14 la sută în intenția de vot a românilor care l-au trimis tot ca independent și în Parlamentul European.

Potrivit primului sondaj apărut în cercurile politice din București după ruperea coaliției de guvernare, intrarea lui Mircea Diaconu și a lui Theodor Paleologu în cursa prezidențială și retragerea candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu nu convin deloc PSD, care gândise o candidatură a sa susținută de fosta construcție politică. Studiul a ajuns deja la mai mulți lideri politici iar cercetarea s-a făcut de institutul „Verifield” pe un eșantion de 1.000 de persoane, prin interviu telefonice, la nivel național.

Potrivit sondajului, Klaus Iohannis intră lejer în turul doi. Marea bătălie însă este pentru concurentul din finală, unde trei candidați au șanse sensibil egale să meargă mai departe după primul tur: Viorica Dăncilă – 18%, și scade din ce în ce mai mult, Dan Barna – 15%, și el în scădere după ultimele disensiuni din partid înaintea alegerilor interne și Mircea Diaconu – 14%. Acesta, potrivit unor sondaje nepublicate încă, urcă în preferințele electoratului nemulțumit de prestația unor candidați, și probabil va reuși să-i surclaseze pe ceilalți doi, reușind să convingă printr-o prestație echilibrată și un discurs coerent vizavi de îndatoririle pe care urmează să le exercite un președinte”, se arată în comunicatul de presă emis de PRO România.