Comunicat de presă – PRO România Buzău

de Stiri Buzau Media

Constantin Ionescu nu renunță la bursele pentru elevii merituoși!

Educaţia a fost din nou sacrificată de PSD cu sprijinul ALDE şi PNL la Palatul Comunal la ultima ședință de CLM, când o parte dintre consilierii locali din Buzău au respins proiectul iniţiat de Constantin Ionescu, candidat al PRO România la funcția de primar. Proiectul consilierului nostru prevedea că Primăria Buzău poate să aloce burse pentru şcolarii care fac performanță, au rezultate foarte bune, dar și pentru cei proveniţi din medii defavorizate sau pentru copiii cu probleme sociale. Ar fi fost un gest firesc, de normalitate, într-o societate în care educația nu a fost niciodată pe primul loc în viziunea celor aflați la butoane.

Doar că reprezentanții PSD în CLM, ajutați de „prietenii” lor din PNL în cadrul blatului demascat de noi în mai multe rânduri, și prin abținerea consilierilor ALDE, au respins acest proiect care venea ca o gură de oxigen pentru categoriile de elevi nominalizate mai sus. Și vorbim despre o sumă infimă, doar 70 de lei pe lună pentru fiecare, în condițiile în care municipalitatea cheltuie zeci sau chiar sute de mii de euro pe fântîni arteziene și chermeze publice. Fidel însă crezului său, consilierul PRO România nu renunță însă la acest proiect și luptă în continuare.

Astfel încât azi, pe pagina sa de facebook, a postat acest mesaj în asentimentul căruia suntem și pe care-l sprijinim total:

„Nu renunț la bursele pentru copiii merituoși ! În data de 10 August am redepus proiectul de hotărâre pentru acordarea burselor de performanță, de studiu, de merit și burse sociale. Nu renunț până când acest proiect de hotărâre nu va fi aprobat, tocmai pentru a încuraja performanța copiilor și a o recompensa. Singura modificare adusă acestui proiect este creșterea sumei solicitate. Suma propusă este de 9o lei/ lună/ copil, în loc de 70 lei/lună/copil. Poate acesta a fost motivul pentru care a fost respins proiectul!!!! Politica trebuie să fie pentru oameni și nu pentru partide!”

PRO România Buzău