Comunicat de presă – PRO România Buzău

de Stiri Buzau Media

PRO România, parteneriat pentru bunăstarea și sănătatea râmnicenilor

Consecvent crezului său, de a veni în sprijinul semenilor, indiferent că e vorba despre administrație, sănătate sau alte aspecte ale vieții cotidiene, PRO România Buzău, prin președintele Felix Rache și viitorul nostru vicepreședinte al Consiliului Județean, Carmen Ichim de o parte, și primarul Sorin Cârjan alături de președintele CJ Buzău, au încheiat azi un angajament de parteneriat pentru de dezvoltarea municipiului Rm. Sărat.

Cu trei râmniceni la prezidiu, dar și cu unul adoptiv, cum a spus președintele Felix Rache când s-a referit la Petre Neagu, înțelegerea vizează acțiuni viitoare care să fie transpuse în proiecte pe care Consiliul Local Rm. Sărat să le pună în practică în folosul râmnicenilor. Primul și cel mai important punct al acestui acord este redeschiderea Spitalului Municipal din Râmnic  și externalizarea secțiilor de COVID, prin transformarea Spitalului CFR din Buzău în spital suport și mutarea aici a tuturor bolnavilor.

De asemenea, la Râmnicu Sărat va fi creat un centru de excelență, care va fi susținut financiar în parteneriat de către Primărie și Consiliul Județean, iar cultura și sportul râmnicean, care s-au dezvoltat mult în ultimii patru ani vor ocupa  un loc important în agenda celor două instituții. Nici transportul local de persoane nu a fost uitat, compania locală de transport urmând a fi integrată în ADI ATRAS, pentru a putea fi susținută financiar.

Un alt punct important al acestui acord, despre care a vorbit în cunoștință de cauză și Carmen Ichim, fost prefect și comisar șef al Gărzii de Mediu, este alocarea de fonduri pe care le va primi Administrația condusă de Sorin Cârjan pentru închiderea Depozitului de Deșeuri Municipale, directivă a Uniunii Europene care acum nu poate fi susținută financiar din Bugetul Local.

Aceastea ar fi principalele aspecte adoptate azi în plan administrativ, fără a omite însă declarația politică de la începutul conferinței de presă a președintelui Felix Rache, care a anunțat că va face echipă cu bunul său prieten Sorin Cârjan, iar din postura de viceprimar, vrea să ajute toți râmnicenii, pentru că, deși locuiește în București, pentru el Rm. Sărat este, a fost și va rămâne acasă.