Comunicat de presă – PSD Buzău

de Stiri Buzau Media

Școala care nu te mai poate învăța să fii OM

7.57. Cu ochii pe telefon, în așteptarea linkului de conectare, copilul e din nou furat de somn. Fix în 12 minute vine și alarma. Sare rapid din pat, își netezește părul și ia o gura din cana cu ceai. Știe că patru ore va sta în scaun cu ochii pe ecran. Pe rând, fizica, geografia, limba și literatura română și artele vizuale se lasă desfășurate de câte un profesor spre cunoașterea sa. Conectarea îi reușește din prima. Urmează salutul și apoi predarea. Când să-și intre în rol, sunetul începe să se disipeze până se blochează imaginea. Dă o șansă internetului să-și revină și schimbă două vorbe cu colegii. Nimic nou pe la ei, doar plictiseală. Decid cu toții după patru minute să se deconecteze. Geografia e învățată și ea din blocaj în revenire. Așa că următoarea oră devine chin, iar la ultima nici nu mai face încercarea să se conecteze. Toți profesorii sunt în școală și predau din clasă. E la fel cu acoperirea. Nu are teme despre care să fi auzit la predarea online, doar puțină fizică învățată și tot atâta geografie. Se aruncă în pat și caută un film până vine ora mesei.

Ce face România de azi pentru copiii săi? Dar guvernul ei din prezent pentru generația neterminată?

Conservă școlile. Dezarmează dascălii. Îngenunchează însăși educarea tinerei generații pe care mâine se va baza țara. Vom avea generația neterminată, generația care va citi de pe ecran de telefon, laptop sau tabletă proprii și nu alocate conform promisiunilor guvernamentale, care nu va ști să se ancoreze în realitate. Liberalii au pus ghiozdanul elevului în cui și s-a umplut de praf! Prea multe luni a stat nedeschis! L-au învățat însă pe elev să învețe online în pijamale, să intre la ore când vrea el, să nu știe ce înseamnă “tema pentru acasă” și nici “bună ziua, doamna profesoară!”. PNL a pierdut dascălii și a încuiat definitiv școala unei generații!

PSD însă a construit pas cu pas revenirea la școală după ce liberalii nu vor să-i mai lase pe copiii noștri să învețe în primul rând să fie OAMENI! PSD are gândit în programul de guvernare să definească practic școli inteligente din care să nu lipsească nici tabletele sau laptopurile, dar mai ales acestea să fie conectate la internet! Dascălii și elevii României au nevoie de un sistem integrat de eLearning bazat pe o platforma open-source, au nevoie de înființarea unei ”Platforme naționale digitale a educației”. PSD nu uită nici de profesori și include catalogul virtual, dar mai ales le dă posibilitatea să evalueze generația pe care o pregătesc pentru viitorul României!

Mai mult, social-democrații pun accent pe “școala pentru viață”, propun modernizarea disciplinelor și echilibrarea numărului de ore pentru fiecare în parte astfel încât copilul de astăzi să fie pregătit pentru viața profesională de mâine!

Copilul dvs. mai știe ce înseamnă coleg de clasă, profesor, dar de pauza mare își mai aduce aminte? Orban și guvernul lui anulează pe termen nelimitat școala care te poate învăța sa fii OM!

Știri despre: ,