Comunicat de presă – PSD Buzău

de Stiri Buzau Media

România poate să irige 3,3, milioane de hectare

România irigă acum nici 30 la sută din suprafața arabilă, deși necesarul este de minim 3 milioane de hectare. Așadar, în vara lui 2020 irigațiile au fost în mod evident o fata Morgana, dar proporțiile secetei au fost biblice. Potrivit situațiilor prezentate de ANIF suprafața pregătită la nivel de țară pentru irigații a fost de 1,4 milioane de hectare, însă în final, la mijloc de august 2020 erau udate doar 1.006.435 ha pe 1.800 de kilometri de canale din 27 de județe. Seceta a ars culturi de pe 2,8 – 3 milioane de hectare.

Şi irigațiile, dar și refacerea sistemelor de deservire sunt doar refrene patriotice interpretate pe o singură voce a unui premier liberal care nu cunoaște nevoile fermierilor sau pe două voci, atunci când s-a adăugat și murmurul ministrului potrivnic din agricultură.

Ȋn toată această agonie, extinderea și reabilitarea sistemului de irigații reprezintă o necesitate pentru pământul României, iar PSD are în programul său de guvernare prevăzută clar măsura prin care vor fi acoperite cu apă de irigații 3,3 milioane de  hectare. Banii pentru această măsură obligatorie se ridică la 2,7 miliarde de euro, iar sursa este dată de fonduri UE și PRRI. Măsura social-democrată va fi implementată în 48 de luni.

PSD Buzău

Știri despre: ,