Deputat Laurențiu Țepeluș – Comunicat de presă

de Stiri Buzau Media

PNL și USR Plus, călăii democrației și dezbaterii

Joi, 25 februarie 2021, în Parlamentul României a avut loc ședința comună a Comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport din Senat și Camera Deputaților pentru dezbaterea și avizarea proiectului Legii bugetului de stat pe anul 2021.

La lucrările conduse de fostul ministru al educației, senatoarea Monica Anisie, care s-au desfășurat într-o atmosferă încordată din cauza abuzurilor pe care au înțeles cei de la PNL și USR Plus să le facă, a participat și deputatul social democrat buzoian Laurențiu Țepeluș, secretar al Comisiei pentru învățământ din Camera Deputaților.

„Procedurile impuse de doamna Anisie, secondată de colegii săi din PNL și USR Plus au sfidat absolut orice logică. Despre regulile dezbaterilor democratice nici nu mai are rost să vorbim, acestea au lipsit cu desăvârșire. Doamna președintă a comisiei a alocat doar 3 minute pentru ca fiecare instituție să își prezinte bugetul și a permis ca un singur reprezentant de la fiecare partid să prezinte toate amendamentele depuse la această comisie. Adică, cele 44 de amendamente propuse de PSD, inclusiv de parlamentarii PSD Buzău, ar fi trebuit să fie prezentate în 3 minute, de un singur parlamentar. Sarcină imposibilă, fiecare amendament având specificul său, în funcție de modificarea vizată. Pentru ca ridicolul situației create de PNL să fie complet, s-a impus votarea în bloc a amendamentelor depuse. Practic, nu a existat posibilitatea ca parlamentarii să aprobe un amendament și să îl respingă pe un altul.”-Laurențiu Țepeluș

La ședință au fost invitați să participe și reprezentanți ai elevilor, profesorilor, sindicatelor sau diferitor instituții din domeniul educației pentru a-și prezenta punctul de vedere.

„Doamna senatoare Anisie a refuzat să acorde dreptul la cuvânt invitaților înainte de a se vota avizul comisiilor reunite cu promisiunea că o va face după vot, deși este complet redundant să mai oferi ocazia cuiva să își susțină cauza după ce s-a acordat votul final pentru aviz. Lipsa de respect pentru orice și oricine a mers atât de departe încât la finalul votului ședința a fost închisă fără ca invitații să mai primească dreptul la cuvânt în ciuda insistențelor parlamentarilor PSD. Modul în care s-au desfășurat lucrările ședinței comune a Comisiilor pentru învățământ, știință, tineret și sport a fost, fără teama de a folosi cuvinte prea dure, o bătaie de joc la adresa educației din România.”- Laurențiu Țepeluș

Laurențiu Țepeluș

Știri despre: , ,