Deputatul Toma Petcu: ,,ALDE Buzău va fi una dintre primele filiale ale partidului cu rezultate foarte bune la alegerile locale și parlamentare”

de Stiri Buzau Media

 Vicepreședintele ALDE la nivel central, fost ministru al Energiei, deputatul Toma Petcu, în același timp și președintele organizației ALDE Giurgiu, a sosit vineri la Buzău, alături de deputatul Florică Ică Calotă, preşedintele organizaţiei judeţene ALDE Teleorman. În cadrul unei conferințe de presă s-a discutat printre altele și despre rezultatele obținute de către organizația județeană ALDE, care după cum a declarat Toma Petcu, au demonstrat faptul că la Buzău, echipa formată s-a dovedit a fi una închegată, cu potențial pe viitor. Mai mult decât atât, în acest context, fostul ministru al Energiei a menționat că la alegerile locale și parlamentare de anul viitor, ALDE Buzău va fi una dintre primele filiale ale partidului cu rezultate foarte bune.

În ceea ce privește ieștirea Partidului Alianța Liberalilor și Democraților de la guvernare, deputatul Adrian Mocanu, liderul organizaţiei judeţene ALDE Buzău, a menționat că la nivel național formaţiunea a avut de suferit din cauza alianţei cu PSD, iar la nivel judeţean această alianţă nu a putut fi funcţională, din cauza social-democraţilor.

La rândul său, deputatul Toma Petcu a explicat că ieșirea ALDE de la guvernare a avut la bază numeroase motive. Primele au fost legate de neînțelegerile dintre cele două formațiuni politice, la nivel județean.

Vicepreședintele ALDE, în cadrul conferinței de presă, a adus din nou în discuție rezultatele obținte de PSD pe municipiu la alegerile eruoparlamentare. Deputatul Toma Petcu s-a arătat convins că organizația județeană va reuși să aducă un candidat puternic pentru fotoliul de primar, la alegerile de anul viitor.

În altă ordine de idei, vicepreședintele ALDE a menționat că formațiunea sa îl va susține pe Mircea Diaconu la alegerile prezidențiale și a prognosticat că în turul doi acesta va intra în luptă alături de actualul șef al statului Klaus Iohannis. Totodată a fost adusă în discuție și situația subprefectului Leonard Dimian susținut de ALDE, pentru numirea sa în funcție. Acesta a menționat la scurt timp după ieșirea de la guvernare a Partidului Alianța Liberalilor și Democraților că nu poate să îşi dea demisia. Această afirmație a fost susținută de altfel și de deputatul Toma Petcu care a adăugat că în cazul subprefectului Leonard Dimian, el poate fi doar înlocuit din funcţie, potrivit statutului pe care îl are.