Întrevedere a președinților comisiilor de specialitate din Senat și Camera Deputaților cu delegația Conferinței Președinților din PE

de Stiri Buzau Media

Președintele Comisiei de drepturile omului, egalitate de șanse, culte și minorități din cadrul Senatului, Dorin – Valeriu Bădulescu, senator ales al județului Buzău, împreună cu președinții comisiilor de specialitate din Senat și Camera Deputaților, au avut pe data de 21 noiembrie, o întrevedere cu delegația Conferinței Președinților din Parlamentul European, condusă de președintele Parlamentului European,  Antonio Tajani. Principalele subiecte abordate au avut în vedere evoluțiile României în pregătirea exercitării președinției Consiliul UE, în special în ceea ce privește dosarele de interes major aflate pe agenda europeană în prima jumătate a anului viitor.

Reprezentanții comisiilor au salutat deschiderea la dialog și buna cooperare cu Parlamentul European în pregătirea Președinției Consiliului UE, transmițând asigurări cu privire la angajamentul și voința depline ale României de a contribui, printr-un efort comun, la avansarea agendei Uniunii, în beneficiul proiectului european și al cetățenilor. Din perspectiva specificului comisiei de care o conduce senatorul buzoian consideră că în centrul politicii de coeziune la nivelul Uniunii trebuie să rămână respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului și ale cetățeanului european în care dreptul la liberă circulație să capete o consacrare mai accentuată, fără discriminări ori prejudecăți raportat la țara de proveniență.

Totodată, senatorul ALDE Dorin Bădulescu crede că pentru a fi mai eficientă, UE trebuie să-și optimizeze propria capacitate de a asigura un nivel adecvat de convergență între statele membre și este necesar de a se îmbunătăți nivelul de coeziune, prin menținerea și promovarea valorilor comune. Având în vedere că mulți români, mulți buzoieni, se află în prezent pe teritoriul Marii Britanii de interes pentru senatorul Bădulescu rămâne Dosarul Brexit asupra căruia multi cetățeni europeni așteaptă un final favorabil lor. Este foarte important faptul că Acordul de retragere va garanta protejarea drepturilor tuturor cetățenilor europeni, deci și români stabiliți în Marea Britanie până la 31decembrie 2020 asigurându-se continuitatea serviciului, posibilitatea de a locui sau de a studia pe baza unui nou statut special. Există speranța ca acest Acord să fie aprobat de Parlamentul European într-o perioadă destul de scurtă.